Читај ми!

Предложен притвор за Богићевића

Тужилаштво за организовани криминал предложило је да власнику Фармакома Мирославу Богићевићу буде одређен притвор до 30 дана. Иста мера предложена је и за осталих шесторо приведених. Они се сумњиче да су оштетили Привредну банку Београд за више од 15,5 милиона евра.

Невраћање кредита банкама и њихово одобравање без одговарајућих гаранција - то је рецепт који је поред осталог довео до пропасти Агробанке, Универзал банке, Развојне банке Војводине. И у случају Привредне банке Београд главни правац истраге усмерен је на праћење токова новца.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да сви осумњичени имају своје изабране браниоце, али да они нису хтели да дођу на саслушање због штрајка адвоактуре. Према речима тужиоца, у току дана биће предузети даљи кораци у том случају.

Радисављевић каже да ће покушати да открију где је новац завршио. "Да ли је потрошен за редовне пословне активности или можда изношење из земље или завршавано на приватним рачунима било ког лица", истакао је Радисављевић. 

Радисављевић je претходно саопштио да је против приведених поднета кривична пријава због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, за које је запрећена казна до 10 година затвора.

Адвокат Мирослава Богићевића Божо Прелевић каже да Богићевић на саслушању није изнео одбрану - јер поштује одлуку свог браниоца који је штрајку.

"Постоје неки потписани споразуми са међународним институцијама банкарским које је требало да уложе значајан део средстава и у потпуности намире пореске органе и банке", рекао је Прелевић додајући да је то оно што је сазнао од Богићевића и гледајући уговоре.

Премијер Србије Александар Вучић очекује да истрага против Богићевића буде проширена јер је само део малверзација истражен. Каже да таквих злоупотреба нема без спреге са појединим политичарима. 

Поред Богићевића, притвор је предложен и за председника кредитног одбора Привредне банке Београд (ПББ) Миодрага Салаи, и за чланове кредитног одбора те банке Александра Јанковића, Вере Медић и Предрага Тошића, као и заменика члана кредитног одбора ПББ Душана Вујадиновића и за финансијску директорку "Фармакома МБ" Оливеру Ђорђевић, који су такође приведени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво