Читај ми!

"Нема масовне гробнице код Ђаковице"

Претрага локације у селу Пискота у околини Ђаковице, за коју се сумњало да крије тела 20 српских цивла страдалих у логору Ликовац, окончана је без резултата, рекао председник Комисије за нестале косовска владе Пренк Ђетај.

Ђетај је рекао да је провера терена извршена јуче на месту где се сумњало да постоји масовна гробница, али ништа није нађено. Место које је обележено као сумњиво је затворено, додао је Ђетај, а преноси Фонет.

Провери локације су присуствовали и представници Комисије за нестале Владе Србије, представници Тужилаштва за ратне злочине, као и представници Еулекса и сви су закључили да на тој локацији нема онога што је тражено, навео је Ђетај за косовску телевизију.

Координатор Удружења породица киднапованих и несталих са Косова и Метохије Милорад Трифуновић, каже да је из медија сазнао да ће у Пискоти бити покренута истрага и додаје да је разочаран што надлежне институције нису добро испитале информације о постојању гробнице у околини Ђаковице.

"Такве информације су шок за чланове породица, јер када чујемо тако нешто понадамо се да ћемо пронаћи бар земне остатке наших најмилијих. Ми смо се одавно помирили са судбином да их нема, али се надамо да ћемо наћи њихове остатке, истакао је Трифуновић.

И Ђетај је критиковао представнике Еулекса јер је и он, како тврди, сазнао за покретање истраге из медија.

Према подацима Удружења породица киднапованих и несталих, у логору Ликовац су били заточени и рудари са копа Белаћевац.

Тужилаштво у Београду саопштило је у понедељак да у сарадњи са Еулексовим тужилаштвом проверава информације о постојању масовне гробнице у селу Пискота, код Ђаковице.

Претпостављало се да се на тој локацији налазе тела српских цивила натрадалих током 1998. и 1999. у логору Ликовац. Са подручја Ђаковице у том периоду нестало је 73 српских цивила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво