Читај ми!

Ухапшено шест особа које су оштетиле ''Ласту''

Београдска полиција ухапсила је шест особа због сумње да су злоупотребили положај и оштетили СП "Ласта" Београд за више од 43,6 милиона динара.

Ухапшени су одговорно лице Комисије за избор извођача радова на реконструкцији и доградњи хотела "Риботекс" у Љубовији у власништву СП "Ласта" Д. Р. (52) и члан те комисије Н. Р. (44), саопштио је МУП, преноси Танјуг.

Задржавање је одређено и одговорним лицима привредних друштава "Комфор градња" Ј. М. (56), "СЗГР Тешић" Љубовија С. Т. (50), "Градинг" Ваљево П. Ж. (54) и привредног друштва "Инграл - Неимар" Љубовија Д. А. (51).

Постоји сумња да су председник и члан Комисије Н. Р. и Д. Н, без претходне провере тржишних цена грађевинских радова и материјала, одлучили да је најповољнији понуђач за извођача радова на реконструкцији и доградњи хотела "Риботекс" у Љубовији предузеће "Комфор градња".

Осумњичени су по претходном договору са окривљеним Ј. М. упутили захтеве за достављање понуда, поред предузећа "Комфор градње" и привредним друштвима "Градинг", СЗГР "Тешић" и "Инграл-Неимар", како би интерно испоштовали обавезу комисије да прикупи више понуда и изабере најповољнију.

Осумњичени су, у договору са Ј. М. доставили понуде са ценама незнатно увећаним у односу на понуду "Комфор градње", након чега су СП "Ласта" и "Комфор градња" закључују два уговора о извођењу грађевинских радова, у првој фази на износ од 10.409.757 динара, а у другој фази на 8.234.359,10 динара.

У саопштењу је наведено да су касније те цене анексима увећане на 93 милиона динара, а како "Комфор градња" није имала грађевинску оперативу, са чиме су били упознати чланови комисије, ангажовала је подизвођаче, којима је извођење радова и градјевински материјал исплацхено 49.396.196,28 динара, колико износи реална вредност изведених радова.

На тај начин осумњичени су привредном друштву "Комфор градње", од априла 2012. до септембра 2013. године, омогућили стицање противправне имовинске користи од 43 милиона динара, за колико је оштећена СП "Ласта".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво