Читај ми!

Оптужни предлог за возача "кантримена"

Треће основно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против Марка Милићева, који је својим возилом "мини кантримен" на Бранковом мосту ударио Луку Јовановића који је од последица повреда преминуо.

Оптужни предлог, осим Марка Милићева, обухвата и Братислава Весовића и Сашу Јанковића, рекао је Танјугу Игор Величковић, портпарол Трећег основног суда у Београду, којем је предлог оптужбе поднет.

Милићев се терети за кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја учињено из нехата и за које му, пo закону, прети казна од једне године до осам година затвора, као и за кривично дело непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи, за које је запрећена иста казна.

Његовом куму Весовићу на терет се ставља кривично дело – помоћ учиниоцу после извршења кривичног дела, за које је запрећена казна до пет година затвора, а таксисти Јанковићу неотклањање опасности за које је запрећена новчана казна или затвор до две године.

Предлог оптужбе је поднет Трећем основном суду у Београду, који је пре месец дана донео пресуде којима је на по неколико месеци кућног затвора осудио остале учеснике у том догађају.

Милићев и Весовић су се на саслушању пред тужиоцем бранили ћутањем, јер им је адвокат у штрајку, али су најавили да ће то учинити чим се штрајк прекине.

Милићев је 7. септембра депортован из Кине, где се скривао док је био у бекству.

Петоро окривљених за прикривање Марка Милићева након саобраћајне несреће у којој је настрадао Лука Јовановић осуђено је пре месец дана на казне кућног затвора од четири месеца до 10 месеци, за које су се нагодили са Тужилаштвом уз признање кривице.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци кућног затвора.

Пријатељи Милићева, који је возио "кантримен" када је на Бранковом мосту ударио Луку Јовановића, после несреће прешли су у такси возило. Милићев је таксисти Јанковићу наредио да га прати.

Возило за које се сумња да је Милићев возио у тренутку несреће није пронађено, али је полиција утврдила да је реч о украденом аутомобилу и да иза тога стоји добро организована криминална група која је аутомобиле крала у иностранству, а потом их довозила у Србију.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео "мини кантримен".

Возач "кантримена" није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво