Читај ми!

Оптужен бивши директор Агенције за осигурање депозита

Бивши директор Агенције за осигурање депозита Зоран Обрадовић оптужен је за примање мита од 100.000 евра од власника једне нишке фирме у стечају, а за октобар му је заказано суђење пред Вишим судом у Београду.

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је суду 20. јуна оптужни предлог против Зорана Обрадовића због кривичног дела примање мита из става 2 Кривичног законика Србије, наводи се у писаној информацији коју је тужилаштво доставило Танјугу.

За то кривично дело прети му казна од две до осам година затвора.

Као његови помагачи у извршењу тог кривичног дела оптужени су Војислав Димитријевић и Бранилав Ковачевић.

Почетак суђења Обрадовићу и осталима био је заказан за 12. септембар али је због штрајка адвоката одложен за 9. октобар, рекла је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Обрадовић и Ковачевић ухапшени су у мају и извесно време били су у притвору.

Како су медији пренели у време његовог хапшења, Обрадовић је од 17. априла до 7. маја ове године преко посредника више пута захтевао поклоне и новац од Г. Н, власника једне нишке фирме која је била у стечају, и то за посао који је према закону био дужан да обави.

Та нишка фирма својевремено је узела кредит од Агробанке а после формирања Нове Агробанке, Г. Н. је своје обавезе морао да измирује новоформираној финансијској установи. Међутим и нова Агробанка је отишла у стечај а Агенција за осигурање депозита по закону је постала њен стечајни управник.

Како би се извукао из стечаја, Г. Н. је припремио план реорганизације и оспособљавања своје фирме, а за то му је била му је потребна писмена сагласност повериоца - Нове Агробанке у стечају, коју је требало је да Обрадовић.

Обрадовић је, према писању медија, требало да на рочишту које је било заказано за 7. мај пред Привредним судом у Нишу да изјаву о сагласности поводом плана реорганизације.

Агенција за осигурање депозита основана је 25. јула 2005. године и одређена је за наследника претходне Агенције за осигурање депозита санацију, стечај и ликвидацију банака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара