Читај ми!

Влада Јапанац поново ухапшен због изнуде

Трећи основни суд у Београду одредио је притвор Владимиру Јовановићу званом Влада Јапанац, као и још двојици осумњичених да су починили кривично дело изнуде, противправног лишaвања слободе, угрожавања сигурности и изазивања опште опасности.

Судија за претходни поступак је 27. августа донео решења о одређивању притвора против осумњиченог Владимира Јовановића, као и против осумњичних Александра Г. и Ненада М, рекао је портпарол Трећег основног суда у Београду Игор Величковић Танугу.

Он је прецизирао да је осумњиченима Јовановићу и Александру Г. притвор одређен због постојања опасности да ће боравком на слободи ометати поступак утицајем на сведоке и због постојања особитих околности да би у кратком временском периоду могли да понове кривично дело.

Осумњиченом Ненаду М. притвор је одређен због постојања опасности да ће утицати на сведоке, додао је Величковић.

Јовановић је иначе због истог кривичног дела - изнуде већ издржао две године у затвору, јер је био осуђен због изнуде 50.000 евра од власника "Максис таксија" Ненада Микића у априлу 2005. године.

Био је у бекству, али је ухапшен у Шпанији и крајем 2010. изручен Београду.

У медијима и на суђењима пред Специјалним судом помињан је као близак "сурчинском" и "земунском" криминалном клану.

Јовановић је раније хапшен и због сумње да је учествовао у покушају атентата на Вука Драшковића у Будви 2000. године, али пошто за то није било доказа, после шест месеци проведених у притвору, пуштен је на слободу. Касније је тужио државу и добио одштету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво