Београд, заплењена роба уличних продаваца

Већа количина нелегалне робе заплењена у две акције на улицама Београда. Уручен већи број прекршајних казни.

Акције Секретаријата за инспекцијске послове имају циљ да успоставе комунални ред у пристоници, саопштила је Градска управа, а преноси Танјуг.

Градска секретарка за инспекцијске послове Загорка Панић рекла је за Беоинфо да је прва акција спроведена јуче ујутру у реону Бањичке пијаце и да је у њој учествовало седам комуналних инспектора, три патроле Комуналне полиције и два камиона "Градске чистоће".

"Због притужби грађана, задатак је био да се уклоне нелегални трговци који продају робу сумњивог квалитета са импровизованих тезги или паркираних возила. Написано је 18 прекршајних пријава и заплењена је већа количина нелегалне робе, разног садржаја", навела је Панић.

Друга акција, према њеним речима, спроведена је рано јутрос од Бранковог моста до Ушћа и од хотела "Југославија" до ресторана "Венеција", када су уклањана непрописно паркирана возила са зелених површина.

У акцији, која је трајала од поноћи до три сата јутрос, учествовала су два комунална инспектора, четири патроле Комуналне полиције и пет "паука" "Паркинг сервиса".

Панић је додала да је следећа велика акција спроведена у Земуну - у улицама Првомајска, Угриновачка, Шајкашка и Гетеова, где је заплењена велика количина нелегалне робе која се продавала са импровизованих тезги и камиона.

Овај проблем се мора решевати системски, а то подразумева да Комунална полиција буде стално присутна на проблематичним локацијама, због чега је потребан додатни број комуналних полицијаца у Београду, рекла је Загорка Панић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво