Лажна дојава о бомби у Палати правде

Београдска Палата правде била је евакуисана на сат времена због лажне анонимне дојаве да је у згради постављена бомба.

Након што је контрадиверзионим прегледом припадника Министарства унутрашњих послова утврђено да је реч о лажној дојави, запослени су се вратили у зграду, а судови и тужилаштва су наставили са радом, рекла је Танјугу портпаролка Вишег суда у Београду Душица Ристић.

Евакуација запослених и свих осталих који су се затекли у згради обављена је по налогу председника Вишег суда, додала је Ристић.

Танјугу је у информативној служби МУП-а претходно речено да је анонимну дојаву упутила непозната особа на број 192 с поруком да је у Палати правде постављена експлозивна направа.

У седмоспратној згради Палате правде у Савској улици смештена су кривична дељења Првог, Другог и Трећег основног суда, ако и Вишег суда у Београду, и сва надлежна тужилаштва.

Током 2008. та судска зграда била је евакуисана више од 70 пута, суђења су одлагана, а све због лажних дојава.

Након што су надлежни органи пооштрили кажњавање анонимних дојављивача, тај тренд је заустављен већ почетком наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво