Читај ми!

Шарић одбио да одговори на питање тужилаштва

У наставку суђења у Специјалном суду у Београду, Дарко Шарић је одбио да одговори на питање тужилаштва ко је генерал Папаја, тврдећи да је тужилаштво за четири и по године од покретања поступка против њега то могло само да открије.

"Нећу да му откријем име, јер ме четири и по године овде 'медијски пржи, а видећете колика је његова умешаност'", рекао је Шарић и навео да сав медијски линч против њега иницира тај "господин Папаја", преноси Танјуг.

Према његовим речима, он је моћан човек који има утицаја на медије, кога држава чува јер јој је својевремено ваљао.

"Тај господин, све је то мени направио. Прикачили су ми разна дела, а да сам супермен то нисам могао да извршим. Данас ме нико ништа не пита. Седим овде, запостављен. Све време се позивају на стране изворе и обавештајне службе, али дајте, покажите један једини папир", рекао је Шарић.

Наводећи да једва чека да одговара на сва питања, Шарић је навео да нема шта да крије и да га не интересује ни власт нити опозиција, који се како је навео користе његовим именом у политичке сврхе.

"Желим да се тога решим што пре. Ја сам тај који треба да буде оптужен у Црној Гори, а не мој брат и мислим да је срамота да мог брата невиног држе три године и шест месеци. Како је то могуће да га оптуже у Црној Гори и да сада за исто дело овде проширују оптужницу против њега. То ми није јасно", навео је поред осталог оптужени за кријумчарнеје 5.7 тона кокаина.

Шарић је даље причао како му је његов друг (један од оптужених) Небојша Јоксовић писао писмо крајем 2010. и позвао да сведочи како бих помогао у актуелним односима Црне Горе и Србије.

"Ја сам му одговорио да свако има свој пут и да нико од Дарка Шарића неће правити отирач. Ово је монтиран процес где желе да ме натерају да сведочим против Црне Горе. Све тајне које Шарић има понеће са собом у гроб да не би више правили сензације", навео је Шарић.

Шарић је позвао одговорне за прање пара да иду до краја - "Имају сви папири, ко је давао новац, нека изађу да се заједно бранимо".

Шарић је исткао да он и покојни Дудић нису из пећине донели новац, већ да су све то урадили преко банака.

"У вези са овим новцем, замолио бих људе који су уплаћивали новац, неко мени, неко Фрицу...Не желим да се вадим на мог покојног друга Фрица, он је веровао у те паре и те кредите. Он је без знања своје жене заложио кућу и дискотеку", навео је оптужени Шарић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара