Поновно суђење мајору за убиства

Апелациони суд у укинуо је пресуду којом је мајор Војске Србије Дражен Пожар био ослобођен оптужбе за убиство Павла Станишића и Здравка Лукића испред кафане "Сремска ноћ" у Батајници, али и био осуђен на три године затвора због недозвољеног ношења пиштоља.

Случај је враћен на поновно суђење Вишем суду у Београду, који је пре две године Пожара ослободио оптужби за убиство, пошто је оценио да је извршено у нужној одбрани због чега је искључена његова кривична одговорност, преноси Танјуг.

Због пребијања Пожара, укинутом пресудом на по шест месеци затвора били су осуђени Никола Станишић, Иван Крстивојевић и Богдан Драгић, Ђура Буркија на осам месеци.

У образложењу одлуке Апелационог суда које је објављено на његовом сајту, првостепена пресуда је донета уз битне повреде одредаба кривичног поступка.

У пресуди су, како се наводи, изостали разлози о одлучним чињеницама, што је довело до погрешно и непотпуно утврђеног чињеницног стања...наводи суд.

Трагедија се догодила 14. децембра 2010. године, када је шест младића одбило да плати рачун у том локалу који је Пожар узео под закуп, после чега су га брутално претукли.

Пожар је потом из пиштоља пуцао у самообрани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво