Читај ми!

Прикупљен обиман досије о злочинима ОВК

Амерички тужилац Клинт Вилијамсон, има обиман досије о злочинима припадника бивше ОВК, наводи приштински "Експрес". У досијеу се налазе имена 120 руководилаца ОВК, наводи лист.

Очекује се да Клинт Вилијамсон, који је главни истражитељ навода из извештаја Дика Мартија, досије преда судијама посебног Трибунала који ће се бавити налазима швајцарског сенатора, објавио је приштински Експрес.

Извори листа наводе да се у досијеу америчког тужиоца налазе имена 120 руководилаца ОВК, за које се очекује да буду оптужени за нестанак 320 Срба у регији Ораховца, Дренице и Метохије.

Очекује се и да сви осумњичени, према изворима Експреса, буду ухапшени када буду испуњени законски услови за оснивању Трибунала.

Експрес наводи да су већина имена из досијеа познати ратни руководиоци ОВК из регије Дренице и Метохије, али да су ту и имена људи који су углавном деловали у северном делу Албаније, на граници са Косовом.

Вилијамсонов тим већ скоро четири године истражује наводе из Мартијевог извештаја у коме су описани злочини припадника бивше ОВК над Србима, Ромима и "нелојалним" Албанцима након повлачења српске војске и полиције са Косова 1999. године.

Највише пажње у том извештају изазвали су наводи о вађењу органа киднапованим цивилима у такозваној "жутој кући" у централној Албанији, након чега су ти органи продавани на илегалном тржишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара