Читај ми!

Нови напад на возача ГСП-а

Нападнут возач градског аутобуса на линији 25 у Београду. После претње ножем, млађи нападач циглом разбио ветробранско стакло. Возач није повређен, али је под стресом. Саобраћајни синдикат ГСП-а најављује штрајк.

Један возач аутобуса Градског саобраћајног предузећа нападнут је данас током вожње, саопштио је Саобраћајни синдикат ГСП-а, најављујући штрајк због слабе безбедности возача.

Како се наводи у саопштењу, млађи путник је данас око 10 часова пришао возачу аутобуса на линији 25 и претио му ножем.

Када је возач зауставио аутобус, притиснуо паник тастер и мобилним телефоном обавестио полицију о нападу, путник је развалио врата на возилу, изашао напоље и након пар минута вратио се са циглом, којом је разбио предње десно ветробранско стакло.

Полиција је обавила увиђај, а возач аутобуса је превезен на ВМА и према подацима Синдиката није повређен, али је под стресом.

Нападача су снимиле сигурносне камере на НИС-овој пумпи код које се догодио напад, а Синдикат очекује да ће он брзо бити ухапшен.

"Овај последњи у низу напада хладним оружјем потврђује да су други путници и даље пасивни у оваквим ситуацијама, да паник-тастери нису најбоље решење и да надлежни у граду вероватно имају преча посла од заштите возача у јавном градском превозу, те ћемо највероватније зауставити саобраћај 28. марта у подне у најстрожем центру Београда", упозорава Синдикат у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се