Читај ми!

Тужилаштво за жандарма тражи од 30 до 40 година затвора

Због убиства и спаљивања двојице Јагодинаца, за жандарма Александра Крстића и његове помагаче Горана Дабића и Ивану Радивојевић Тужилаштво затражило казне од 10 до 40 година.

Током изношења завршне речи у Вишем тужилаштву у Краљеву, на суђењу жандарму Александру Крстићу и његовим помагачима Горану Дабићу и Ивани Радивојевић, за убиство и спаљивање двојице Јагодинаца, Срђана Томића и Александра Недељковића, 14. јула 2013. године, Тужилаштво је затражило казне од 10 до 40 година. 

Заменица Вишег јавног тужиоца у Краљеву Ирина Радуловић затражила је казне од 30 до 40 година за првооптуженог Крстића и другооптуженог Горана Дабића, док је за Крстићеву невенчану супругу Ивану Радивојевић, која се терети да је помагала у извршењу злочина, затражила казну од најмање 10 година.

"Ивана Радивојевић је имала једину олакшавајућу околност, а то је зато што јој је Александар Крстић супруг", рекла је Радуловићева, додајући да су убијени Томић и Радуловић били узорни и мирни младићи.

Тужилац Ирина Радуловић сматра да су отежавајуће околности за оптужене начин на који је извршено кривично дело, јер су тела спаљена, као користољубље као побуда за двоструко убиство.

Радуловићева је рекла да је Крстић као припадник Жандармерије морао да буде "брана спречавања оваквих кривичних дела".

Милисав Томић, отац убијеног Срђана, рекао је да би само максимална казна затвора оптуженима могла бар мало да га примири.

"Оптужени су толико храбри да нису могли да ме погледају у очи и одговоре на моје питање зашто је мој син Срђан убијен. Очекујем најстрожу казну, јер би ме то само мало смирило, али сина ми то не би вратило", каже Милисав Томић.

Пуномоћник породице Томић, Милован Стојановић из Јагодине, рекао је да му је жао што у нашем Кривичном законику није прописана смртна казна или казне од 100 и 200 година затвора.

"Свака казна мања од тога била би право понижење, не само за породице убијених него и за покојнике који су свирепо убијени, а потом и запаљени", рекао је Стојановић.

Одбрана жандарма темељи се на томе да је био изложен зеленашењу па је због тога био у стању емоционалне напетости, као и да у процесу није речено зашто је убиство учињено, већ само на који начин.

Пресуда ће бити изречена у четвртак, 13. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара