Потврђена оптужница за Луку "Београд"

Оптужница против бившег министра Предрага Бубала и седам његових сарадника због злоупотребе положаја приликом продаје акција у Луци "Београд" предузећу Милана Бека "Ворлдфин" из Луксембруга, потврђена је у Специјалном суду у Београду.

Специјални суд у Београду потврдио је оптужницу против бившег министра привреде и приватизације Предрага Бубала и седам његових сарадника, због сумње да су злоупотребили службени положај приликом продаје пакета државних акција у Луци "Београд" предузећу Милана Бека "Ворлдфин" из Луксембруга.

Против решења о потврђивању оптужнице окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду у року од три дана од дана пријема решења, саопштено је из суда.

Кривично ванпретресно веће Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду (Специјални суд) закључило је да је скуп чињеница наведених у оптужници "поткрепљен доказима који поткрепљују основану сумњу" да су окривљени учинили кривична дела која им се стављају на терет и уједно оправдавају подизање оптужбе у овој кривичној ствари, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је почетком децембра оптужницу против Бубала за кривично дело злоупотреба службеног положаја. За исто дело терети и извршног директора Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и Горана Мрђу, директора Центра за тржиште капитала Алексеја Мисаиловића, директора Акцијског фонда Александра Грачанца и директора Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмину Драгутиновић.

За кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица оптужница обухавата бившег директора Привредног друштва Лука "Београд" Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца.

Бубало је ухапшен 14. јуна прошле године и до 27. децембра је био у притвору када је пуштен да се брани са слободе.

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић и Милан Беко на почтку су били заједно у послу око Луке "Београд" и у малопродајном ланцу "Це маркет", али се Мишковић повукао касније из Луке, а Беко из "Це маркета".

Лука "Београд" је један од предмета на такозваном списку 24 спорне приватизације. Беко ју је преузео 2004. и 2005. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво