Читај ми!

Мерон неће разматрати Шешељеву жалбу

Због сукоба интереса председник Хашког трибунала Теодор Мерон одлучио да не разматра жалбу Војислава Шешеља у којој тражи обуставу поступка против њега. Лидер СРС-а недавно је оперисан због карцинома дебелог црева, а откривени су му и увећани лимфни чворови који су такође одстрањени.

Председник Хашког трибунала Теодор Мерон одлучио је да, због сукоба интереса, не разматра жалбу хашког оптуженика Војислава Шешеља у којој је затражио да се поступак против њега обустави или да се врати на почетак, наведено је у саопштењу из Хага.

Мерон је одредио судију Кармела Ађиуса да разматра Шешељеву жалбу уместо њега, јер Шешељ у свом захтеву наводи писмо изузетог судије Фредерика Хархофа, а у којем се одређени делови односе на Мерона.

Шешељ је поднео жалбу 10. јануара у којој је затражио да се обустави поступак против њега и да буде пуштен на слободу или да се поступак врати на почетак.

Шешељ је затражио од Жалбеног већа да поништи одлуку од 13. децембра 2013. године о наставку суђења са новоизабраним судијом Мадиаје Нијангом.

Нијанг је заменио судију Хархофа, изузетог из предмета на Шешељев захтев, због пристрасности.

Лидер СРС-а недавно је оперисан због карцинома дебелог црева, а откривени су му и увећани лимфни чворови који су такође одстрањени. Шешељ је обавештен и да су анализом лимфних чворова утврђене метастазе и да је зато потребна примена хемотерапије.

Лидер СРС је у притвору Хашког трибунала од 2003. године, када се добровољно предао том суду.

Оптужница га терети за злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања у Војводини, Хрватској и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се