Укинут притвор Предрагу Бубалу

Апелациони суд укинуо притвор бившем министру за привреду и приватизацију Предрагу Бубалу и наложио да се он одмах пусти на слободу. Притвор укинут и Бубаловим сарадницима Миодрагу Ђорђевићу и Горану Мрђи.

Одлуком Апелационог суда укинут притвор бившем министру за привреду и приватизацију Предрагу Бубалу и наложено je да се он одмах пусти на слободу, саопштио је тај суд.

Посебно одељење за организовани криминал Апелационог суда преиначило је решење Посебног одељења Вишег суда "и укинуло притвор Бубалу, па ће окривљени одмах бити пуштен на слободу", наводи се у саопштењу.

Првостепено решење је потврђено у делу у коме је Бубаловим сарадницима, Миодрагу Ђорђевићу и Горану Мрђи укинут притвор, наводи се у саопштењу.

Апелациони суд је нашао да првостепени суд није поступио у складу са ставом Уставног суда Србије и ранијим решењем тог суда којим се инсистира на потреби утврђивања конкретних чињеница и околности које указују на то да је заиста дошло до узнемирења јавности, а због тежине или последице дела, које могу због манифестационих облика озбиљно и непосредно угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

У саопштењу се наводи да суд сматра да начин извршења кривичног дела за које је Бубало оправдано сумњив, и његов статус министра у Влади Србије, у конкретном случају није довољан за закључак да и после осам година од евентуалног извршења кривичног дела и даље изазива такво узнемирење јавности које може да угрози несметано и правично вођење кривичног поступка.

Суд је навео да се исто образложење односи и на Ђорђевића и Мрђу. 

Оптужницом Тужилаштва за организовани криминал Бубалу и седморици његових сарадника ставља се на терет злоупотреба службеног положаја приликом продаје пакета државних акција у Луци "Београд", предузећу Милана Бека "Ворлдфин" у Луксембругу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије