Нови напад на возача ГСП-а

Још један напад на возача у јавном превозу догодио се синоћ, саопштили су синдикати Градског саобраћајног предузећа у Београду и најавили протесте због све учесталијих напада.

Синдикати Градског саобраћајног предузећа у Београду саопштили су да се догодио нови напад на возача у јавном превозу и најавили могућност протеста због учесталих физичких напада на њих.

Инцидент се догодио синоћ на станици "Козара", на аутобуској линији 89, када је непознати починилац ударио возача по глави и нанео му лакше повреде.

Возачи разматрају могућност да 9. јануара у девет сати зауставе сва возила на неколико минута, или да организују протест на Зеленом венцу, а уколико ни то не помогне, спремни су да потпуно обуставе саобраћај у главном граду, саопштили су синдикати.

Они су осудили напад и поновили своје захтеве - да нападачи буду оштрије кажњавани, да се оспособе паник-тастери и у свим возилима угради видео надзор, као и да цео систем буде умрежен с МУП-ом.

Саопштење возача потписали су Саобраћајни синдикат, Синдикат возача, "Евровозач", Главни синдикат, Солидарност и репрезентативни синдикат Слога.

Према подацима ГСП-а у 2013. години забележено је више од 50 напада на возаче и контролоре у јавном превозу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара