Читај ми!

Настављено суђење Мишковићу

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић у наставку суђења позвао председника Србије, Владу и цело правосуђе да га заштите и обезбеде му претпоставку невиности. Остајем овде, нећу нигде да бежим, поручио Мишковић.

У наставку суђења власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић је позвао председника Србије, Владу и цело српско правосуђе да га заштите и обезбеде му претпоставку невиности, јер су он и његова компанија, како тврди, онемогућени да нормално раде.

Мишковић је у Специјалном суду рекао да је пасош његово основно средство за рад и додао да је подигнута медијска хајка пошто му је суд недавно привремено вратио пасош ради пута у Лондон.

"Остајем овде, нећу нигде да бежим, доказаћу своју невиност. Иако би многи волели да одем, нећу нигде да одем зато што сам невин и зато што је је 'Делта' мој понос", рекао је Мишковић.

Опет је тражио да суд констатује његову претпоставку невиности, односно да није крив док се то не докаже, јер му, како је навео, треба због пословних односа с партнерима, банкама и људима који су запослени у његовим фирмама.

Пожалио се и на блокирана средства у фимама и позвао суд да реши то питање.

Претходно је председник судског већа Владимир Вучинић констатовао да се Мишковић вратио са пута у Лондон.

Власник "Делте" је наставио да негира оптужбе које му се стављају на терет у вези са кривичним делом злоупотреба положаја одговорног лица и утаја пореза.

Суђење, као и на почетку процеса, прате страни посматрачи - еминентни правни експерти, које је довела одбрана Мишковића, а којима је обезбеђен превод о трошку власника "Делта холдинга". Они немају никакву процесну улогу у поступку и суђење прате као јавност.

На почетку суђења у новембру Мирослав Мишковић је негирао оптужбе да је са сарадницима оштетио путарска предузећа за више милиона евра и да је на тај начин извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, наводећи да је његово пословање у том случају "пример како треба да се ради".

Мишковић детаљно негира и кривично дело пореска утаја за које је такође оптужен, тврдећи да му је то дело касније "накачено", јер је оптужница за злоупотребу "танка", да би страни амбасадори и његови пословни партнери видели да ту, ипак, има нечег.

Након излагања одбране, власник "Делта холдинга" ће одговарати на питања бранилаца, тужилаштва и суда.

На оптуженичкој клупи у овом случају су и Мишковићев син Марко, власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић и још осам оптужених за малверзације за путарским предузећима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије