Бранко Филиповић остаје у притвору

Одбијен предлог за укидање притвора Бранку Филиповићу Фиди, оптуженом за покушај убиства председника кошаркашког клуба "Партизан" Предрага Даниловића у мају.

Виши суд у Београду поново је одбио предлог одбране за укидање притвора Бранку Филиповићу Фиди, оптуженом за покушај убиства председника кошаркашког клуба "Партизан" Предрага Даниловића у мају.

Суд сматра да и даље постоје разлози за притвор у ком Филиповић борави од хапшења, 2. јуна.

Бранилац Филиповића, адвокат Драган Палибрк, рекао је Танјугу да су разлози за притвор, ако су уопште постојали, престали одавно и да ће наставити да се боре да му се омогући одбрана са слободе.

На данашњем суђењу је, према речима адвоката, саслушано 11 сведока које је предложило тужилаштво и који су сви мање-више потврдили да је реч о несрећном случају као што тврди одбрана, а не о намери за коју се терети - покушај убиства.

Наставак суђења је заказан за 16. јануар када ће бити саслушано још пет сведока и вештаци.

Филиповић је на почетку суђења негирао да је покушао да убије Даниловића, тврдећи да је цео догађај био несрећан случај и да он никада није имао намеру ни да га повреди, а камоли да га убије, јер су дугогодишњи пријатељи.

Током излагања одбране изразио је жаљење за све што се догодило наводећи да је за све је крив алкохол, који су те ноћи конзумирали у великим количинама.

Филиповићева одбрана је претходно у два наврата у октобру и новембру нудила признање и затворску казну од три године за Филиповића, под условом да тужилаштво преквлалификује кривично дело покушај убиства у лакше кривично дело.

Да је закључен споразум о признању кривице суђења не би било, а са том нагодбом морао би да се сложи и оштећени, у овом случају Даниловић.

Тужилаштво Филиповића терети за кривично дело убиство у покушају, јер је 18. маја повредио Даниловића у својој кафани "Кафаница" на Коштњаку.

Даниловић, који у том поступку има статус оптеженог , придружио се кривичном гоњењу Филиповића.

Филиповић је од 18. маја до 2. јуна, када је ухапшен, био у бекству, док се Даниловић у Клиничком центру Србије опоравио од напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије