Читај ми!

Петра Цвијић ослобођена оптужби

Спикерка РТС-а Петра Цвијић ослобођена оптужби да је одговорна за смрт Слободана Бајића којег је ударила аутомобилом, ван пешачког прелаза. Прво основно тужилаштво има право да се жали на пресуду Апелационом суду у Београду.

Први Основни суд изрекао је ослобађајућу пресуду спикерки РТС-а Петри Цвијић (35) за оптужбе да је 9. јануара 2012. године у Водоводској улици, аутомобилом ударила Слободана Бајића (73), који је преминуо од задобијених повреда.

Суд је утврдио да Петра Цвијић није изврšшила кривично дело на начин како јој је то оптужницом стављено на терет, образложžила је своју одлуку судија Оливера Ђурић.

У првој оптужници коју је Прво основно тужžилаштво подигло против водитељке, наводило се да је она Бајића ударила на пеšшачком прелазу.

После саобраћајног вештачења којим је утврђено да пешак није био на зебри и допунског вештачења које је то потврдило, тужилаштво је пре неколико дана изменило оптужницу и навело да пешак није био на пешачком прелазу, али да је Петра Цвијић била дужžна да обрати паžњу.

Заменик тужиоца данас је у завршној речи тражио да водитељка буде кажњена са најмање 10 месеци затвора и забраном управљања возилом Б категорије у периоду од осам месеци, док су спикерка и њен бранилац затражили су да буде ослобођена оптужби.

Прво основно тужилаштво има право да се жали на ту пресуду Апелационом суду у Београду.

Водитељка РТС-а је од почетка суђења тврдила да Бајића није ударила на пешачком прелазу већ на коловозу, десетак метара пре прелаза за пешаке.

Прво основно тужилаштво у Београду терети Цвијићеву да је возећи "опел корсу" довела у опасност животе људи јер није прилагодила брзину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво