Љуштакуа пуштају из притвора због заклетве

Суд одобрио Самију Љуштакуу да изађе из затвора како би положио заклетву на место градоначелника Србице, а потом ће бити враћен у затвор. Љуштаку је оптужен за ратне злочине током сукоба на Косову и Метохији.

Изабрани градоначелник Србице Сами Љуштаку, који је оптужен за ратне злочине током сукоба на Косову и Метохији, биће, на основу одлуке Апелационог суда, пуштен ради давања заклетве, након чега ће бити враћен у притвор.

Еулекс је саопштио да ће присуство Љуштакуа у Скупштини општине Србица бити ограничено на период који му је потребан да положи заклетву, а његово присуство приликом давања заклетве других функционера или у неким другим приликама службене или друштвене природе није дозвољено.

Представницима медија и јавности неће бити дозвољено присуство полагању заклетве, а одмах потом он ће бити враћен у притвор.

Еулекс истиче да је оптуженом забрањен било какав контакт са другим лицима, изузев оног који је стриктно неопходан да би он поднео заклетву, а давање изјава, поздрављање или било који облик друштвеног контакта није дозвољен.

"У сваком тренутку током његовог изостанка из притворског центра Сами Љуштаку биће под непосредним надзором најмање четири припадника поправне службе, односно полиције, којима ће бити дозвољено предузимање било које радње или доношење било какве одлуке која се буде сматрала неопходном на основу наведених или било којих других безбедносних ситуација, укључујући враћање у притвор без давања заклетве", наводи се у саопштењу.

Полицији је наложено да, такође, буде присутна за евентуално реаговање у циљу избегавања могуће "ескалације ситуације".

Љуштаку је оптужен за кривично дело ратног злочина над цивилним становништвом, а поред њега, оптужено је још четрнаест других припадника Дреничке групе, бивших команданата и припадника ОВК.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво