Осуђен бивши телохранитељ Андрије Драшковића

Некадашњи телохранитељ Андрије Драшковића, Небојша Шаровић, правоснажно осуђен на 14 година затвора, јер је пре две године на Новом Београду убио Дарија Дујмановића.

Правоснажном пресудом бивши телохранитељ контроверзног бизнисмена Андрије Драшковића, Небојша Шаровић, осуђен је на 14 година затвора, јер је пре две године на Новом Београду убио Дарија Дујмановића.

Апелациони суд у Београду објавио је на сајту да је одбио жалбе Тужилаштва и оптуженог и потврдио првостепену пресуду, којом је Шаровић осуђен за убиство и недозвољено држање оружја.

Шаровић је осуђен јер је 11. марта 2011. године на Булевару Арсенија Чарнојевића испалио три хица на жртву испред једне кладионице.

Постао је познат јавности после убиства припадника сурчинског клана Звонка Плећића Плеће у ресторану "Ројал Кнез" 2000. године.

За ту ликвидацију осуђени су Андрија Драшковић и његов кум Александар Голубовић на вишегодишње казне затвора, које су у међувремену одслужили.

Шаровић је током последњег од четири суђења за убиство Плећића саслушаван као сведок, јер је тада у ресторану грешком ранио другог радника Драшковићевог обезбеђења, а потом пуцао и на Плећићевог возача.

Због тога је, својевремено, био осуђен на шест година затвора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се