Читај ми!

Кривична пријава против Драгина

Поднета кривична пријава против некадашњег министра пољопривреде Саше Драгина, сазнаје РТС. Сумња се да је 2009. учествовао у доношењу правилника којим је повећана горња граница радиоактивне контаминације у неорганском ђубриву.

Управа криминалистичке полиције поднела је кривичну пријаву против некадашњег министра пољопривреде Саше Драгина због сумње да је 2009. учествовао у доношењу правилника којим је повећана горња граница радиоактивне контаминације, односно дозвољене концентрације радио нуклеида у неорганском ђубриву, сазнаје РТС.

Тако је, како се наводи, омогућио увоз два милиона 900 хиљада килограма радиоактивног ђубрива. Тај правилник укинут је после месец дана, 23. септембра, када су спорне мере стављене ван снаге.

Тужилаштво за организовани криминал у мају је оптужило Драгина и још 20 његових сарадника због сумње да су оштетили панчевачку "Азотару" за око 25 милиона евра.

Припремно рочиште у том процесу биће настављено 7. новембра.

Драгин је у кућном притвору, пошто је после готово девет месеци пребачен из притвора у свој стан у Новом Саду, али са електронским надзором.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара