Читај ми!

Настављено припремно рочиште Мишковићу

Припремно рочиште у процесу против Мирослава Мишковића и још десет оптужених за малверзације са путарским предузећима настављено пред Специјалним судом у Београду. Мишковић дошао на рочиште.

Пред Специјалним судом у Београду настављено је припремно рочиште у процесу против власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића и још десет оптужених за малверзације са путарским предузећима.

На рочиште је дошао и Мишковић који је изостао са прошлог рочишта, које је ипак одржано без њега.

Рочиште се одржава у београдској Палати правде, а на њему своје доказне предлоге образлажу браниоци оптужених.

На данашњем рочишту са представљањем својих доказних предлога завршиће браниоци преостале четворице оптужених, након чега ће суд заказати главни претрес (суђење).

На почетку рочишта прошле седмице излагање својих доказних предлога завршила је одбрана Мирослава Мишковића и његовог сина Марка, Мила Ђурашковића као и тужилаштво за организовани криминал пре њих.

Због тајности припремног рочишта, не могу се јавно објављивати подаци о томе како су се о кривици изјаснили оптужени, као и које су доказе у своју корист предложили суду да изведе током суђења.

Суђење ће бити заказано по завршетку припренмог рочишта и биће јавно.

Осим Мирослава и Марка Мишковића и Ђурашковића на оптуженичкој клупи је још осам оптужених. Они се терете да су оштетили путарска предузећа за око 30 милиона евра.

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић пуштен је 23. јула из притвора, који му је замењен јемством од 12 милиона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија да би се бранио са слободе.

Мишковићу је привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд - ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.

Ова иста мера предвиђена је и за његовог сина Марка, коме је 7. октобра укинут кућни притвор за јемство хипотеком на локал врености 3,3 милиона евра.

У кућном притвору је остао власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић, док се остали оптужени бране са слободе.

После шест месеци истраге, тужилаштво је у мају подигло оптужницу против њих тројице и још осам осумњичених за незаконито извлачење и присвајање финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Мирослав Мишковић саслушан је данас у својству грађанина у полицији у вези пословања своје компаније са фирмама одбеглог нарко боса Дарка Шарића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво