Читај ми!

Локализован пожар у "Конацима" на Копаонику

Пожар који је избио у апартманском насељу "Конаци" на Копаонику потпуно је локализован. Нема повређених. Сви гости, њих око 400, успешно евакуисани у хотел "Гранд".

Потпуно је локализован пожар који је у среду око 19 часова избио у апартманском насељу "Конаци" на Копаонику. Ватра је захватила кровну конструкцију конака "Козник", у пожару није било повређених, али је причињена велика материјална штета.

Како РТС сазнаје, у тренутку избијања пожара у хотелу "Анђела" и у "Конацима" било је око 350 до 400 учесника годишњег скупа судија прекршајног суда који су успешно евакуисани у хотел "Гранд".

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Краљеву Радојица Кочовић рекао је да се екипе које су гасиле пожар током ноћи повлаче.

"Екипе се повлаче са терена, али ће и даље дежурати ватрогасци са Копаоника и из Рашке", рекао је Кочевић и додао да се сада ради на томе да се гостима, који су евакуисани, омогући да преузму своје личне ствари.

Увиђај ће извршити припадници Техничко-криминалистичког центра из Београда и Одељења за ванредне ситуације из Краљева, а очекује се да резултати увиђаја, односно узрок пожара буде познат у наредна два дана.

Комплекс "Конаци" налази се у средишту туристичког центра и Националнг парка Копаоник, на 1.770 метара надморске висине. Од 2008. је у власништву "МК групе", бизнисмена Миодрага Костића.

У пожару који је избио прошле године изгорео је хотел "Гранд", који је такође у власништву ове компаније.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво