Читај ми!

Вељовић: Ускоро нова хапшења

Истраге о 24 спорне приватизације приводе се крају и ускоро се могу очекивати нова хапшења, рекао директор полиције Милорад Вељовић. У игри су сада остали "крупни играчи" који могу много да изгубе, каже Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да се истраге о 24 спорне приватизације приводе крају и да се ускоро могу очекивати нова хапшења.

"У игри су сада остали крупни играчи који могу много да изгубе. Ово што се дешава само је очајнички покушај организованог криминала да заустави истраге и спречи привођење правди одговорних за милионске пљачке државе", рекао је Вељовић у интервјуу за НИН.

Вељовић је истакао да није изненађен нападима којима је последњих дана изложен.

"Овакве нападе очекивали смо од почетка формирања Радне групе Управе криминалистичке полиције која се пре годину дана ухватила у коштац са озбиљним и тешким послом", рекао је Вељовић.

Вељовић је, према информацијама којима располаже полиција, рекао да је један од главних лобиста који стоје иза ових напада особа која је директно умешана у озбиљна кривична дела, а која су у вези са једном од 24 спорне приватизације.

"Он сада покушава да креира јавно мњење и избегне казну. У интересу истраге не могу да кажем о коме је реч, али врло брзо ће се све сазнати. А онда ће многи бити изненађени", рекао је директор полиције.

На питање да ли су и 10 година стари случајеви спорних приватизација могли раније бити процесуирани, Вељовић је рекао да се "једноставно у претходном периоду нису били стекли сви услови да се на њима озбиљно ради".

"У то време у самој нашој кући био је отворени рат многобројних струја и фракција, многе надлежне службе нису пружале квалитетне одговоре на постављене захтеве. Па ми смо Шарића почели да радимо још у време министра Драгана Јочића, трпећи и тада критике због наше одлучности, и то изнутра. На здраве ноге смо стали тек пре две године када смо се изборили са многобројним унутрашњим проблемима", нагласио је Вељовић.

Како каже, и до сада је било притисака на полицију, а сигурно је да ће их бити и даље.

"Евидентно је да је борба против корупције и организованог криминала сада на преломној тачки и ми у њој не смемо да посустанемо. И нећемо. Ићи ћемо до краја", рекао је Вељовић.

Коментаришући најављену смену начелника полицијске управе Београда Стевана Бјелића, Вељовић је навео да се ради "о нормалној кадровској промени у оквиру реформе полиције" и да то "није прича од пре два дана".

"На томе се ради већ скоро два месеца, а пре 15 дана све је договорено са кабинетом министра унутрашњих послова. Чека се само да он потпише акт о разрешењу. Да договора са министром Дачићем није било, ја не бих ни излазио у јавност и ту изненађења неће бити", рекао је Вељовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво