Читај ми!

Смедерево, огромна штета због пожара

Више од 1.000 вагона сламе, сировине за производњу компоста за печурке, изгорело у великом пожару надомак Смедерева. Узрок пожара највероватније удар грома. Ватра под контролом, али ће гашење потрајати данима.

Фабрици компоста "Уча" у Вранову код Смедерева нанета је велика материјална штета у пожару, који је највероватније изазвао удар грома током јучерашњег невремена. Ватра је захватила 1.100 вагона сламе, која се користи за производњу компоста за печурке, а пожар је сада под контролом.

Укупно 11.000 тона сена налазило се на парцели величине фудбалског терена и било је сложено у балама од 500 килограма у висини од девет метара.

Ватрогасна чета Железаре Смедерево изашла је прва на терен, али због специфичности материјала, били су готово беспомоћни, као и колеге из Смедерева које су им се придружиле са пет возила.

Ватрена стихија је под контролом, али ће се на гашењу пожара радити и наредних дана.

Фабрика "Уча" једна је од неколико српских произвођача компоста, која је у последње време нашла место и на иностраном тржишту, пре свега у земљама у окружењу.

После пожара, пласман врановског компоста доведен је у питање, као и испорука већ уговорених количина за извоз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво