Читај ми!

Без доказа о улагањима Березовског

Није утврђено да су сумњивим новцем руског бизнисмена Бориса Березовског куповане фирме у Србији, каже директор Управе за спречавање прања новца Александар Вујачић.

Управа за спречавање прања новца Србије није утврдила да су сумњивим новцем покојног руског бизнисмена Бориса Березовског куповане фирме у Србији, изјавио је директор Управе Александар Вујачић.

"У оквиру провера трансакција 'Салфорда' у Србији, имали смо посредна сазнања о власништву Березовског у том инвестиционом фонду, али та сазнања нису доказана", рекао је Вујачић агенцији Бета.

"Салфорд" је у Србији, преко "Денјуб фудс групе БВ" и "Клејтс холдинга БВ" из Амстердама, власник неколико компанија.

Апелациони суд Србије саопштио је да је Главно тужилаштво Руске Федерације у октобру прошле године од Србије тражило забрану располагања имовином "Денјуб фудс групе БВ" и "Клејтс холдинга БВ", због сумње да се ради о имовини стеченој кривичним делима за која је Березовски оптужен у Русији.

Виши суд у Београду је 11. јула ове године забранио "Денјуб фудс групи БВ" и "Клејтс холдингу БВ" отуђење и оптерећење њихових удела у компанијама у Србији - "Бамби Банат", Забавни парк за децу и омладину "Бамби парк", "Имлек", "Млекара Суботица", "Књаз Милош", "Књаз Милош-Натура", "Белосавац 2001" и "Секопак".

Ту одлуку је 14. августа поништио Апелациони суд и вратио првостепеном суду на поновно одлучивање, са образложњем да није доказана власничка повезаност Березовског и компанија у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво