Читај ми!

Березовски имао 300 милиона долара у Србији

Поништена одлука Вишег суда у Београду о одузимању имовине покојног руског олигарха Бориса Березовског у Србији и враћена на поновно одлучивање. Имовина руског олигарха у Србији процењена на око 300 милиона долара. Како РТС сазнаје, Березовски имао акције у "Дењуб групи".

Виши суд у Београду одлучио је, на основу замолнице руског тужилаштва, да одузме имовину покојног руског олигарха Бориса Березовског у Србији. Апелациони суд је, међутим, одлуку поништио и вратио на поновно одлучивање.

Како РТС сазнаје, Березовски је имао акције у српским фирмама, пре свега у "Дењуб групи" која је власник или сувласник неколико српских млекара и произвођача хране, између осталих "Имлека", "Бамби Баната", "Суботичке млекаре" и "Књаза Милоша".

Директор "Дењуб групе" Слободан Петровић, међутим, рекао је агенцији Бета да "нема сазнања" о томе да је један од власника те компаније био Борис Березовски.

Представник руског министарства правде потврдио је да је од Србије затражено да заплени имовину Березовског у неколико српских производних предузећа. Имовину је проценио на око шест милијарди рубаља или око 300 милиона долара.

Уколико Србија одузме имовину покојног руског бизнисмена, може бити искоришћена за исплату дугова кредиторима и другим потраззиоцима дуга, рекао је за агенцију Интерфакс неименовани извор у руским правосудним органима.

"Ако буде доказано да је то власништво стечено незаконитим путем, одлуком српског суда оно може бити продато, а новац пребачен у Русију", рекао је извор руској агенцији.

Березовски је у марту ове године пронађен мртав у својој кући у Енглеској. Неколико година пре смрти у Русији је осуђен на шест година затвора због крађе новца из руског националног превозника Аерофлота и остатак живота је провео у Великој Британији.

Представници руске државе нису желели да говоре о томе да ли Русија намерава да тражи да се имовина у Србији третира као имовина стечена криминалом и на тај начин одузме и врати руској држави.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара