Читај ми!

Укида се притвор Ђурашковићу

Власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу Апелациони суд укинуо је решење о продужењу притвора и наредио Специјалном суду да поново размотри разлоге за притвор.

Апелациони суд у Београду укинуо је решење о продужењу притвора власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и наложио Специјалном суду да поново размотри разлоге за притвор.

Ђурашковићев бранилац Зоран Атељевић рекао је Танјугу да је Апелациони суд уважио његову жалбу на решење о продужењу притвора за још 30 дана и наложио му да поново одлучи.

Иначе, припремно рочиште у процесу против Мирослава и Марка Мишковића, Мила Ђурашковића и још осморо оптужених за малверзације у путарским предузећима, требало би да се одржи сутра пред Специјалним судом, додао је Атељевић.

Он је напоменуо да ће рочиште бити одржано, сходно закону, без присуства јавности.

Ђурашковић је у притвору од 12 децембра прошле године, док се сви остали оптужени у овом предмету бране са слободе, и остаће у притвору до следеће одлуке Специјалног суда.

На припремном рочишту, које се најчешће одржава без присуства јавности, суд утврђује које су чињенице спорне и које ће се утврђивати у току доказног поступка.

Након припремног рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење).

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић пуштен је 23. јула из притворске јединице Окружног затвора која се налази у згради Специјалног суда у Устаничкој.

Мишковић је у притвору Окружног затвора провео 224 дана, од хапшења 12. децембра прошле године.

Притвор му је замењен јемством од 12 милона евра у динарској против вредности које је уплатила његова компанија па је пуштен да се у даљем току поступка брани са слободе.

Мишковићу је, међутим, привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд - ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.

Мишковићев син Марко је у кућном притвору од априла, док се остали оптужени бране са слободе.

После шест месеци истраге, тужилаштво је у мају подигло оптужницу против њих тројице и још осам осумњичених за незаконито извлачење и присвајање финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво