Читај ми!

Завршено саслушање Кељмендија

Један од највећих нарко-босова на свету Насер Кељменди саслушан у Општинском суду у Приштини. Одлука суда о томе да ли ће му бити продужен притвор биће вероватно позната сутра.

Насер Кељменди, један од највећих нарко-босова на свету саслушан је у Општинском суду у Приштини, а одлука суда о томе да ли ће му бити продужен притвор биће вероватно позната сутра.

Рок за одлуку о продужењу притвора је 48 сати и истиче сутра увече, а Еулексов тужилац у овом случају, Ерик Ларсон, затражио је притвор до 30 дана, пренео је радио Слободна Европа (РСЕ).

Одбрана је предложила да суд одбије тај захтев због недостатка доказа, рекао је адвокат Кељмендија, Осман Чучовић, који је напоменуо да је "тужилац у свом захтеву за одређивање притвора преписао писмени допис владе БиХ, у коме је влада БиХ навела да је Кељменди починитељ неколико кривичних дела".

"Међутим, тужилац није имао ни један доказ, чињеницу, или материјални доказ да преда суду или одбрани. Ми смо управо ту чињеницу оспорили. Да би се одредио притвор, тужилац мора поседовати неке доказе. Он то није урадио и ми смо предложили да суд одбије његов захтев као неоснован и да Кељмендија ослободи одмах", рекао је адвокат Чучовић.

И даље није познато да ли ће Кељменди и на који начин бити изручен БиХ која је расписала потерницу за њим због организираног криминала и организовања убиства једног од највећих сарајевских мафијаша Рамиза Делалића Ћеле.

Кељмендија је, како је навела Фена, најпре ухапсила косовска полиција у недељу, али га је након 48-часовног задржавања пустила, да би синоћ поново био ухапшен по налогу америчког тужиоца из косовске канцеларије Посебног тужилаштва које га терети за организирани криминал.

Како је навела Федерална телевизија, истрагу ће водити америчка полиција.

Мисија Еулекса раније данас је саопштила да нема мандат да изручује ниједног грађанина Косова, јер ради у оквиру косовских закона, али је напоменула да ће учествовати у истрази против Кељмендија као део мешовитог тима тужилаца.

Још није званично потврђено да ли Кељменди има косовско држављанство, иако је он данас члановима Одбора за заштиту људских права и слобода, који су га посетили у притвору, рекао да је држављанин Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво