Читај ми!

Еулекс истражује злочин над Албанцима

Покренута истрага ратних злочина на подручју Ђаковице где је крајем априла 1999. године, убијено 372 цивила албанске националности, саопштио Еулекс, који спроводи истрагу.

Тужиоци Еулекса званично су покренули истрагу ратних злочина почињених 27. и 28. априла 1999. у општини Ђаковица, када су убијена 372 цивила албанске националности, саопштио је Еулекс.

Истрага се односи на ратне злочине на подручју села Меја и Ориз и других у долини Царагоја, наводи се у саопштењу.

Тужиоци су до сада идентификовали "приближно 20 оптужених, који се могу теретити за ратне злочине против цивилног становништва, укључујући и убиство 372 особе током напада на цивилно становништво албанске етничке припадности".

Жртве су биле изложене "мучењу, нечовечном поступању, наношењу велике патње, дислокацији и расељавању, одузимању имовине и пљачки, који нису оправдани војним потребама".

"Већина жртава ексхумирана је из масовне гробнице у Батајници" крај Београда, наводи се у саопштењу и додаје да "масакр у Меји и њеној околини наводно представља највеће масовно убиство током конфликта 1999. на Косову".

Истрагу спроводе тужиоци Еулекса из Канцеларије специјалног тужиоца Косова, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије