Читај ми!

Кривична пријава против бившег председника општине

Поднета кривична пријава против бившег председника општине Бојник због два дела злоупотребе службеног положаја, саопштила лесковачка полиција.

Лесковачка полиција је у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Лесковцу поднела кривичну пријаву против Н.Н. (41) из Бојника, бившег председника општине Бојник, због сумње да је извршио два кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Како је саопштила Полицијска управа Лесковац, буџет општине Бојник је оштећен за износ већи од 1.200.000 динара.

Сумња се да је Н.Н. искоришћењем свог службеног положаја у марту месецу 2012. године потписао уговор о извођењу радова на спортској хали у Бојнику са предузећем из Мачванске Митровице, иако је у спроведеном поступку јавне набавке као извођач радова изабрано предузеће из Ниша.

На основу таквог уговора предузећу из Мачванске Митровице је на име изведених грађевинских радова исплаћен новчани износ који је за око 920.000 динара већи од уговорене цене у поступку јавне набавке.

Н.Н. се такође терети и да је у периоду од децембра 2011. до марта 2012. године искоршћавањем службеног положаја предузећу из Лесковца на име трошкова уградње видео надзора уплатио око 406.000 динара, без оверене окончане ситуације од стране извођача, што је за око 364.000 динара више од уговорене вредности радова, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се