Читај ми!

Вељовић: Полиција проверава евентуалне преваре

Врше се провере да ли је било незаконитог скидања новца са рачуна неколико српских фирми, рекао директор полиције Милорад Вељовић. Група превараната је наводно преко фалсификованих пресуда за принудну наплату скинула милион евра са рачуна "Теленора", "С лизинга" и Агенције за контролу летења.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да се врше провере да ли је било евентуалних злоупотреба и незаконитог скидања новца са рачуна неколико српских фирми.

"Нема никакве истраге и нема преткривичног поступка, за сада се само врше провере", прецизирао је Вељовић за Танјуг.

Дневни лист Блиц објавио је да је организована група превараната користећи фалсификоване судске пресуде за принудну наплату скинула милион евра са рачуна компанија "Теленор" и "С лизинг" и Агенције за контролу летења.

Вељовић је за Бету рекао да полиција води истрагу о том случају, али није изнео детаље.

Наводно преваранти су на фалсификованим пресудама уписивали број жиро-рачуна фирме од које потражују новац, у овом случају "Теленора", "С лизинга" и Агенције за контролу летења, а кривотворили су и налоге за извршење.

Како се наводи, у три фалсификоване пресуде су наведене различите суме, па се верује да запосленима у посебном одељењу Народне банке Србије за принудну наплату није било ништа сумњиво, те се целокупна документација није ни проверавала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара