Продужен притвор осумњиченима за "Случај Агробанка"

Душану Антонићу и још седморици његових сарадника у случају "Агробанка" продужен је притвор за још 30 дана, одлучио је Апелациони суд у Београду.

Апелациони суд у Београду потврдио је одлуку Специјалног суда којом је некадашњем председнику извршног одбора "Агробанке" Душану Антонићу и још седморици његових сарадника продужен притвор за још 30 дана.

Осим Антонићу, притвор је правоснажно продужен и Славољубу Корићанцу, Бојану Зарићу, Бранимиру Узелцу, Милош Узелцу, Сауду Хасовићу, Милану Антонићу и Драгомиру Јовановићу, рекла је Танјугу портпарол Алепационог суда Мирјана Пиљић.

Њима је притвор продужен због сумње да су извршили кривично дело за које је прописана казна затвора више од десет година, а начин извршења или тежина последице кривичног дела могу довести до узнемирења јавности или угрозити несметано и правично водење кривичног поступка.

Према оцени Апелационог суда, првостепени суд је правилно оценио да и даље постоје законски разлози за продужење притвора, навела је Пиљић.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 1. фебруара оптужницу против Антонића и још 20 окривљених у случају "Агробанка", док је истрага против власника "Хабитфарма" Радослава Секулића тренутно прекинута, јер су се вештаци изјаснили да због тренутно лошег здравственог стања привремено не може да учествује у кривичном поступку.

Оптужница је подигнута и против Славољуба Корићанца, Бојана Зарића, Бобана Лабовића, Вехба Папића, Душка Секулића, Драгомира Јовановића, Борке Филиповић, Ненада Маричића, Снежане Пауновић, Драгована Милинковића, Милоша Марковића, Душка Шуњеварића, Братислава Михајловића, Бранимира Узелца, Сауда Хасовића, Слободана Ратковића, Милоша Узелца, Милана Антонића, Звездана Дамјановића и Стојана Стојанова.

Њих оптужница терети за неправилности у вези са одобравањем кредита и банкарских гаранција у "Агробанци" који су одобравани предузећима "Хабит фарм", "Свис фармација", "Свис интер медикал", "Продукт трејд фајнанс", "Вестерн стајл", "Меркјури Интернационал", "Лутон", "Нови дани", "Хед комерц" и "Дрина Тимбер".

Тиме је, како сумња тужилаштво, прибављена имовинска корист у износу већем од 5,7 милијарди динара, а на тај начин су као саизвршиоци, окривљени извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Почетак тог поступка почео је 8. августа 2012. године хапшењем Душана Антонића, а касније су уследила нова проширења истраге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво