Читај ми!

Љимај се изјаснио као невин

На суђењу за учешће у организованом криминалу и корупцији, бивши министар саобраћаја у косовској влади фатмир Љимај изјаснио се као невин по свим тачкама оптужнице.

Бивши министар за саобраћај у косовској влади Фатмир Љимај, оптужен за учешће у организованом криминалу и корупцији која је буџет Косова коштала два милиона евра, изјаснио се на суду у Приштини да је невин по свим тачкама оптужнице.

Суђење Љимају је почело у понедељак у Приштини, где се против њега и још шесторо оптужених води поступак због оптужби за манипулисање тендерима, давање и примање мита и прикривање доказа на три тендера у Министарству транспорта и телекомуникација.

Тужилац из Еулекса Јоханес Пикерт рекао је на почетку суђења да је Љимај између 2008. и 2010. године предводио криминалну групу која је, на јавним тендерима за изградњу аутопутева на Косову, узимала и давала мито како би одредила победнике. Тиме је буџет оштећен за око два милиона евра, пренео је Франс прес.

Осталих шесторо оптужених, међу којима су два Љимајева брата, двојица службеника из његовог бившег министарства и један приватник, такође, су на суду изјавили да нису криви.

Љимај је под истрагом од априла 2010. године, када је, у оквиру истраге о корупцији, европска полиција претресла министарство на чијем је челу био и његову имовину у Приштини.

Као бивши високи званичник Демократске партије Косова премијера Хашима Тачија, Љимај је оптужен и да није пријавио новац за кампању који је добио када се кандидовао на изборима за градоначелника Приштине 2007. године.

Љимај је био један од команданата такозване Ослободилачке војске Косова. Он је 2003. године оптужен за ратне злочине у Хашком трибуналу, али га је суд ослободио после судског поступка који је трајао четири године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво