Читај ми!

Индентификоване особе које су претиле новинару

Особе за које се сумња да су претили уреднику портала Јужне вести Предрагу Благојевићу, индентификовала нишка полиција. Непознате особе, које су се представиле као службеници Градске топлане и радници ДБ-а, претиле Благојевићу због текстова објављених на том порталу.

Нишка полиција у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Нишу, идентификовала је особе за које су сумња да су претили уреднику портала Јужне вести Предрагу Благојевићу.

Како се истиче у саопштењу Полицијске управе у Нишу, против свих особа биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку због сумње да су извршили кривично дело угрожавање сигурности.

Уреднику информативног портала Јужне вести Предрагу Благојевићу из Ниша за сада непознате особе, које су се представиле као службеници Градске топлане и радници државне безбедности, претиле су због текстова објављених на том порталу.

Особе које су се у телефонским позовима представили као "Јанковић из Топлане" и "Пуковник Добривоје из Приштине" упозорили су Благојевића да "пази шта пише" и да се "не игра са неким стварима".

Повод за претње Благојевићу су текстови о вишедневним проблемима са грејањем у Нишу.

Претње Благојевићу пре непознатих особа упутио је и директор Топлане Милутин Илић који му је поручио да "у Америци не би дочекао јутро да је за некога рекао да је лагао", а све због текстова о партијском запошљавању у нишкој топлани.

"Не доживљавам превише озбиљно ове претње, али ако се данас овако манифестују сутра ће бити знатно озбиљније и то не може да се толерише", рекао је Благојевић агенцији Бета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се