Читај ми!

Оштетили Буџет за 60 милиона динара

Ухапшено седам особа у Јагодини, због злоупотребe службеног положаја. Сумња се да су оштетили Буџет за око 60 милиона динара.

Истражном судији Вишег суда у Јагодини приведено је седам особа, због сумње да су извришиле више кривичних дела, оштетили републички Буџет за око 59 милиона динара и стекли протривправну имовинску корист од 33,4 милиона динара, саопштила је данас Полицијска управа (ПУ) у Јагодини.

У сарадњи са Пореском полицијом, припадници ПУ, ухапсили су Д.Ђ (27) из Параћина, власника "Метал Ђорђевић" и ДД "Виктор Метал" из Параћина, Н.Ђ. (46) из Параћина, Р.Д (46) из Параћина, и Н.П (48) из Доње Мутнице, општина Параћин, директора предузећа "Сцаба диамонд" из Банатског Карловца.

Такође су ухапшени Г.Г (48) из Крушевца, одговорно лице предузећа "Рамина" Крушевац, Д.С (57) из Јагодине, одговорно лице предузећа "Азура промет" ДОО Београд и Б.Ц (43) из Параћина, директор предузећа ДОО "Еминис РС- 12" из Крушевца, стоји у саопштењу.

Осумњичени Н.Ђ и Д.Ђ. се терете да су злопупотребили службени положај у саизвршилаштву тако што су набављали бакар и друге обојене метале од физичких и правних лица са територије

Параћина, Бора, Крушевца, Нове Пазове и Краљева и "нису их књижили у својој пословној документацији предузећа 'Метал Ђорђевић' и 'Виктори метал' ДОО Параћин током друге половине 2012. године".

Р.Д се терети да је извршио кривично дело фалсификовања службене исправе и злоупотребу службеног положаја у саизвршилаштву, тако што је за потребе Н.П сачињавао документацију неистините садржине предузећа "Сцаба диамонд" из Банатског Карловца.

Директор предузећа "Сцаба диамонд" из Банатског Карловца Н.П. се терети да је злоупотребио службени положај, користио фалсификоване службене испораве и утајио порез у саизвршилаштву, тако што је омогућио Д.Ђ. да користи фиктивну документацију његовог предузећа.

Г.Г се терети да је извршио злоупотребу службеног положаја, фалсификовања службене исправе и пореску утају, јер је омогућио Н.Ђ. да користи фиктивну документацију предузећа "Рамина 12", Крушевац.

У саопштењу се наводи да се Д.С. терети да је као одговорно лице предузећа "Азура промет" ДОО Београд извршио злоупотребу службеног положаја, фалсификовање службене исправе и пореску утају у помагању, тако што је омогућио Г.Г коришћење фиктивне документације за предузеће "Рамина 12".

Директор предузећа ДОО "Еминис РС - 12" Крушевац Б.Ц терети се због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја, фалсификовање службене исправе и пореску утаја у помагању, тако што је Г.Г омогућио коришћење фиктивне документације за предузеће "Рамина 12".

Предузећа "Рамина 12" и "Сцаба диамонд" су за другу половину 2012. године приказали промет од око 358 милиона динара, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара