Читај ми!

Ухапшено пет малолетника у Суботици

Полиција ухапсила пет малолетника који су каменовали возове у Суботици.

Суботичка полиција ухапсила је пет малолетника који су каменовали возове међу којима и нови руски дизел-моторни воз.

Поднете су две кривичне пријаве Вишем јавном тужилаштву у Суботици, због сумње да су извршили кривично дело уништења и оштећења туђе ствари на штету ''Железнице Србије''а.д.

У пријавама се наводи, да су, у првом догађају, три малолетника од петнаест, четрнаест и тринаест година, 26. децембра прошле године, на прузи између станица Суботица и Суботица-предграђе, камењем гађали воз и разбили дводелни прозор.

У другом догађају, који је полицији пријављен 25. јануара ове године, два четрнаестогодишњака су каменицама су оштетили воз који се кретао из Сомбора према железничкој станици у Суботица.

Како је наведено, у оба догађаја причињена је материјална штета од око 23.000 динара.

Од укупно дванаест купљених нових руских возова, два саобраћају у суботичком железничком чвору.

Прва гарнитура од 28. децембра саобраћа између Суботице и Сомбора, а каменована је, ни месец дана од пуштања у саобраћај. Веће штете и повређених тада није било.

Железнице Србије први пут након пуне три деценије купиле су нове возове, захваљујући кредиту међународне железничке банке Еурофиме, од 43 милиона швајцарских франака.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара