Читај ми!

Ново привођење у случају "Југоремедија"

Приведен директор фирме "Нини фармација" Добрица Живковић у наставку случаја "Југоремедија", сазнаје РТС. Сумња се да је Живковић омогућио незаконито присвајање 4,5 милиона евра и око 450 хиљада долара бившем директору "Југоремедије" Јовици Стефановићу Нинију.

Како РТС сазнаје, у наставку случаја "Југоремедија", инспектори Радне групе Управе криминалистичке полиције привели су директора фирме "Нини фармација" Добрицу Живковића.

Полиција и тужилаштво сумњају да је Живковић омогућио незаконито присвајање 4,5 милиона евра и око 450 хиљада долара бившем генералном директору "Југоремедије" Јовици Стефановићу Нинију, тако што је то предузеће плаћало Стефановићевим фирмама сировине по ценама вишеструко вишим од набавних.

Сумња се да је Стефановић новцем извученим из "Југоремедије" докапитализовао 20 одсто тог предузећа и тако од мањинског постао њен већински власник.

Стефановић је ухапшен прошле године због сумње да је злоупотребом службеног положаја незаконито стекао 7,5 милиона евра, а на штету "Југоремедије".

Након саслушања Тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу о проширењу истраге против Добрице Живковића и Јовице Стефановића.

Тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да се Добрици Живковићу одреди притвор.

Добрица Живковић приведен је у наставку истраге која је покренута 8. новембра 2012. године против Јовице Стефановића, Златка Марковића и Олге Антић, подсећа се у саопштењу полиције.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се