Читај ми!

Запалио себе и полицајца у суду

Две особе које су тешко повређене у холу суда у Параћину су стабилно и ван животне опасности, потврђено агенцији Бета у Општој болници у Ћуприји. Дужник Г. М. полио себе и полицајца запаљивом течношћу у холу Основног суда, а потом се упаљачем запалио.

У холу Основног суда у Параћину Г. М. (44) је полио себе и полицајца запаљивом течношћу, потом упалио, па су обојица тешко повређени, саопштила је Полицијска управа у Јагодини.

Радник обезбеђења суда који је био на месту догађаја лакше је повређен, а дужник и полицајац су у стабилном стању и живот им није угрожен, речено је Бети у Општој болници у Ћуприји.

"Пацијенти немају баш мале опекотине, али су за сада стабилно. Реч је опекотинама другог и делом трећег степена", рекао је Драган Тодоровић из Опште болнице.

Додао је да су обојица под терапијом и да ће се тек за два до три дана знати које су опекотине "дубоке, а које плитке".

Полицајац Б. Т. има опекотине лица, а радник судског обезбеђења Д. М. опекотине руку. Матић је, с лакшим повредама, збринут у параћинској болници. 

Г. М. се запалио како би спречио да му се попише имовина, потврдила је за агенцију Бета в. д. председника суда Ирена Спасић.

Као дужнику два милиона динара, требало је да му се принудно заплене ствари. Пошто је две недеље избегавао извршење, оно је заказано за данас, уз помоћ полиције.

Али, дужник је, каже Спасићева, пола сата раније дошао у суд већ поливен бензином, извадио упаљач и запретио да ће се запалити.

"Пришла су му два стражара и мој заменик, судија Милан Михајловић, који су покушали да га смире", рекла је Спасићева.

Према њеним речима, Г. М. је тражио да дође полиција, рекао је да је љут на суд и да нема намеру да врати дугове.

Када су дошла четворица полицајаца, Г. М. је креснуо упаљач и запалио се. Стражар је задобио опекотине по рукама, а полицајцу је пламен захватио лице, рекла је Ирена Спасић.

Виновника овог инцидента обезбеђује у ћупријској болници полиција, јер му је после кривичне пријаве, одређена и мера задржавања због основане сумње да је извршио кривично дело напад на овлашћено службено лице у вршењу службене дужности и кривично дело изазивања опште опасности.

 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво