Читај ми!

Посебна тужилаштва за хулигане

Влада Србије најавила формирање посебних тужилаштава и судских одељења која ће процесуирати насилнике на спортским приредбама.

На седници Савета за спречавање насиља у спорту, којој је председавао председник Владе Србије Ивица Дачић, најављено је да ће бити покренута иницијатива за измене законских и других аката како би се убрзали процеси против насилника. Те измене подразумевале би и формирање посебних тужилаштава и судских одељења која ће процесуирати хулигане.

У саопштењу Владе наводи се да насиље на спортским теренима угрожава националне интересе Србије. Посебно је наглашено да треба елиминисати велики утицај организованих криминалних група које злоупотребљавају навијаче.

"Треба пооштрити казнену политику према актима насиља и ажурније процесуирати прекршајна и кривична дела. Убрзо ће бити формирана посебна тужилаштва и судска одељења која ће процесуирати насилнике на спортским приредбама", наводи се у саопштењу.

Савет је објавио и да се припрема пакет мера за превентивно деловање у оквиру спортских савеза и процеса образовања, којим би се успоставио трајни систем елиминације насиља на спортским такмичењима.

У саопштењу се наводи да је министарка омладине и спорта Алиса Марић "захтевала" централизовану и синхронизовану сарадњу Министарства унутрашњих послова, тужилаштава и судства, као и спортских асоцијација, како приликом сваког инцидента тако и у циљу превентивног деловања.

"Сузбијање насиља је императив очувања српског спорта, безбедности спортиста и навијача који би желели да са својим породицама уживају у спортским надметањима", речено је на седници Савета за спречавање насиља у спорту.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара