Читај ми!

Подметнута експлозија у Жаркову

У штампарију Небојше Јоксовића, сведока сарадника у процесу против Дарка Шарића, непозната особа бацила је експлозивну направу од које је избио пожар. Нема повређених.

Непозната особа бацила је експлозивну направу у штампарију БМГ Небојше Јоксовића, сведока сарадника у процесу против одбеглог нарко-боса Дарка Шарића. У експлозији нико није повређен.

Детонацију, која се догодила око 23.15, осетили су становници београдских насеља Жарково и Баново брдо, јер су се тресли прозори, јавља репортер РТС-а са лица места.

Како је саопштила полиција, за сада непозната особа активирала је и бацила експлозивну направу, после чега је у штампарији избио пожар. Нико није повређен.

Три ватрогасне екипе изашле су на лице места и угасиле пожар, а на терену је било и возило "Електродистибуције Београд".

Бројне екипе полиције су током ноћи претраживале околину и недовршен објекат који припада штампарији БМГ, а које је власништво Небојше Јоксовића. Истрага је у току.

Јоксовић је, иначе, сведок сарадник у процесу против одбеглог нарко-боса Дарка Шарића.

Статус сведока сарадника добио је пре више од две године, пошто је претходно из ћелије Централног затвора, након што је ухапшен 2010, послао писмо Тужилаштву за организовани криминал у коме је навео да је спреман да сарађује.

Иако је непосредно по хапшењу негирао да има везе са трговином наркотика из Јужне Америке, у замену за повлашћени статус одлучио је да надлежнима исприча све што му је познато о Дарку Шарићу и његовој групи.

Сведочио је о шверцу наркотика и активностима Шарићевог клана у Италији.

Након што је Небојша Јоксовић први пут дао исказ, догодило се неколико напада на његову имовину, а од бомбе постављене у колима страдао је његов блиски рођак Радојица Јоксовић.

Средином септембра 2010. године, у истој штампарији избио је пожар, па иако се сумњало да је подметнут, за то није било доказа.

У мају 2011. на његову штампарију у Жаркову испаљена су три пројектила из ручног бацача ракета "зоља". Само месец дана после тога, његов кафић "Ла принчипеса" у истом београдском насељу нападнут је бомбом. МУП Србије је тад појачао мере заштите Јоксовића.

Небојша Јоксовић прошле године је покушао да побегне из Србије у Мађарску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара