Читај ми!

Оптужница против власника хотела "Србија"

Против власника хотела "Србија" Милоша Љујића и осморо његових сарадника подигнута оптужница. Сумња се да су они преваром оштетили Хипо Алпе Адрија банку за 15 милиона швајцарских франака.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против власника хотела "Србија Милоша Љујића и осморо његових сарадника, јер су преваром оштетили Хипо Алпе Адрија банку за 15 милиона швајцарских франака, саопштило је то тужилаштво.

Осим Љујића, због удруживања ради вршења кривичног дела, преваре и злоупотребе службеног положаја оптужница је подигнута и против Снежане Митровић, Роберта Кишкароља, Саше Јањића, Милоша Дивца, Милана Крповића, Милана Ивошевића, Александра Војводића и Божидара Карличића.

Тужилаштво за организовани криминал је у току истраге закључило Споразум о признању кривичног дела са окривљеним Ференцом Бриндзом на основу кога га је Виши суд у Београду осудио на две године и четири месеца затвора и новчану казну у износу од пет милиона динара.

Оптужени се терете да су преко система повезаних предузећа под својом контролом у току 2007. године од Хипо Алпе Адрија банке по основу кредита добили новчана средстава ради куповине акција предузећа која су била у поступку приватизације.

Након куповине акција, кроз међусобно трговање и истовремено обарање вредности акција на берзи преносили су их на друга предузећа у власништву окривљених, наводи се у саопштењу.

Над кредитно задуженим предузећима, чију су имовину након добијања кредита отуђили кроз продају акција, због неликвидности је покренут стечај.

Тужилаштво напомиње да оштећена банка до данас није успела да наплати потраживања ни из заложених некретнина повезаних предузећа, јер је утврђено да је вредност некретнина вишеструко нижа од процена које су извршене за потребе њиховог залагања приликом узимања кредита.

На тај начин оптужени су од 2007. до 2012. године прибавили имовинску корист у износу од 764.185.432 динара односно 15 милиона швајцарских франака, за колико је истовремено оштећена и Хипо Алпе Адрија банка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво