Читај ми!

Продужен притвор Мишковићу

Притвор Мирославу и Марку Мишковићу, Милу Ђурашковићу и Дејану Јевтићу продужен још 30 дана, рекла је портпарол Специјалног суда Маја Ковачевић. Тројици осумњичених укинут притвор.

Специјални суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и председнику Скупштине акционара ПЗП Ниш" Дејану Јевтићу, рекла је портпарол суда Маја Ковачевић.

Истом одлуком кривично ванпретресно веће суда укинуло је притвор и одлучило да се у даљем току истраге са слободе бране бивши директор "ПЗП Ниш" Зоран Михаиловић, директор "Шер корпорације" Ристо Ристић и проценитељ "Конзита" Раша Здравко јер су престали разлози за његово притварање, прецизирала је Ковачевићева.

Према њеним речима, по данашњој одлуци суда онима којима је продужен, притвор може да траје до 10. фебруара.

Са слободе се бране, односно притвор није ни одређен, бившем директору ПЗП "Ниш" Милутину Гајевићу, бившем акционару истог предузећа Зорану Каитовићу и директору "Делта брокера" Предрагу Филиповићу. Њима су на почетку истраге одузети пасоши и забрањено им је да напуштају место боравишта. 

Тужилаштво за организовани криминал предложило је јуче Специјалном суду у Београду да се Мишковићима, Ђурашковићу и још четворици осумњичених продужи притвор у коме се налазе од 12. децембра.

У оквиру истраге против власника "Делта холдинга" и још девет осумњичених за извлачење новца из путарских предузећау Тужилаштву за организовани криминал сведочила је директорка "Луке Београд" Ивана Веселиновић.

После саслушања, које је трајало око два сата, Веселиновићева није хтела да даје изјаве новинарима који су је чекали испред Специјалног суда.

Веселиновићева је сведочила о својим сазнањима у вези са пословањем "Делта брокера", једне од Мишковићевих компанија у којој је раније била запослена. Осим ње, данас су саслушана још два сведока.

Саслушана су још два сведока, међу којима и финансијски саветник у Ђурашковићевој "Нибенс" корпорацији.

Адвокат Мила Ђурашковића Зоран Атељевић каже да је утврђено да трансакције које су обављане, не само да су биле у складу са законом, већ су имале и своју економску оправданост.

Истрага се наставља следеће седмице.

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић, Ђурашковић и још седам осумњичених ухапшени су у 12. децембра због сумње да су злоупотребом службени положај, извлачили новац из путарских предузећа и себи прибавили корист од око 30 милиона евра, и против свих 10 ће бити спроведена истрага.

Мишковићи и Ђурашковић терете се да су, од 2005. до краја 2010. године, као сувласници у приватизованом Предузећу за путеве "Ниш", а преко њега и сувласници више предузећа за путеве, "Београд", "Крагујевац", "Врање", "Сремпут", "Бачкапут" и других, неосновано из тих предузећа извукли новац и имовину.

Осумњичени су од заједничког посла зарадили око 30 милиоина евра, од чега је Мишковићу припало од 17 до 19 милиона евра, Ђурашковићу 10 милиона евра, а предузећу "Хемслејд" 1,2 милиона евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се