Читај ми!

Нови град ниче на Вождовцу

Први станови у новом насељу "Степа Степановић" у Београду биће завршени у фебруару идуће године, а први станари биће усељени већ на пролеће. Планира се да радови буду завршени до краја 2012. године.

На месту некадашње касарне на Вождовцу већ ниче насеље "Степа Степановић", где је у току изградња 39 објеката са око 4.600 станова.

Цена квадратног метра кретаће се од 1.250 до 1.290 евра са ПДВ-ом, а планирано је да комплекс буде потпуно изграђен до краја 2012. године.

Изградња насеља на месту некадашње касарне на Вождовцу до сада је највећи посао Грађевинске дирекције Србије, а у пројекту који је и започео на иницијативу грађевинара, ангажовано је 70 грађевинских фирми.

Армирач Владан Васић каже да је неколико зграда већ завршено и да радови напредују добро.

Један од зидара Драган Стевановић из Лознице каже да, с обзиром на тренутну ситуацију, сви морају бити задовољни брзином извођења.

У изградњи се користе углавном материјали домаће производње, уз поштовање принципа енергетске ефикасности.

Инжењер Срђан Радовић из "ПМЦ инжењеринг" истиче да се приликом пројектовања посебно водило рачуна о термоизолованости објеката и фасадној столарији.

"Сва фасадна столарија је са нискоемисионим стаклом и водило се рачуна о термоизолованости самих зидова – да су губици енергије приликом загревања", наводи Радовић.

Грађевинска дирекција Србије до сада је продала станове за око 70 милиона евра. Од укупно 2.000 станова који су већ у понуди продато је 1.150, док је 300 резервисано.

Катарина Конц из Грађевинске дирекције Србије каже да су станови најчешће купљени на кредит, а да су купци углавном млади људи и парови којима је то први стан.

"Морам да напоменем да, када људи купују стан, опет се опредељују за ову локацију, јер су свесни да ће добити квалитетно изграђене станове иза којих стоји држава уз апсолутну правну сигурност што је изузетно важно", каже Конц.

Поред станова, на месту некадашње касарне гради се око 150 локала и 1.500 гаражних места, вртићи, две школе, спортски терени, амбуланте и тржни центар.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара