Читај ми!

Превисока цена евра

Одржавање евра кошта више него што би коштао распад еврозоне, изјавио председник Чешке Вацлав Клаус. Чешки председник поновио да је стварање заједничке европске валуте и еврозоне била лоша идеја.

Председник Чешке Вацлав Клаус упозорио је да одржавање, како је нагласио, лошег пројекта заједничке европске валуте кошта далеко више него што би коштао распад еврозоне.

Клаус је рекао и да ће Европа постати "периферија света", ако настави да ставља нагласак на права појединаца.

"Западна цивилизација је направила фаталну грешку када њен модел није у први план поставио економску ефикасност, него захтеве појединаца, разних интересних група, па и целих држава", рекао је Клаус.

Чешки председник упозорио је да ће са таквим моделом, уколико не дође до радикалне трансформације Европе, непрестано расти јавни расходи, а са њима и задужење држава.

"Европа ће постати перифијера света који се динамично развија", упозорио је Клаус и поновио своју тезу да је стварање заједничке европске валуте и еврозоне била лоша идеја.

Чешки председник је нагласио да је бесмислени пораст јавних трошкова у Европи системска грешка модела интеграције, те зато њено уклањање захтева системско решење.

Чешка није чланица еврозоне, а Клаус је недавно затражио од владе премијера Петра Нечаса преговоре са Бриселом о томе да Чешка не мора да поштује обавезу из приступног уговора са Европском унијом да једног дана уђе у еврозону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара