Читај ми!

Споразуми о саобраћају са Русијом

Русија и Србија потписале у Москви билатералне споразуме о ваздушном и поморском саобраћају, што ће омогућити превозницима да без ограничења отварају нове линије, у скалду условима тржишта.

Српски министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић и министар за транспорт Русије Игор Левитин потписали су у Москви два међудржавна споразума о сарадњи - у областима ваздушног и поморског саобраћаја.

Споразумом, који је потписан током заседања Организације црноморске економске сарадње, ће између осталог бити омогућено да више авиокомпанија може да лети на разне дестинације у Русији и Србији, а не само, као до сада, на релацији Београд-Москва.

Споразум о поморском саобраћају, регулише статус око 20.000 помораца из Србије, без обзира на чијем броду раде.

Мркоњић је током заседања позвао Азербејџан, Турску и Русију да учествују на тендеру за продају авиокомпаније "Јат" и додао да је и Турска такође заинтересована за нашег авиопревозника.

"Говорили смо и о међународним друмским маршрутама кроз Србију, као и о модернизацији српске железнице", рекао је руски министар Левитин.

Левитин је истакао да је са министром Мркоњићем постигао договор о питању издавања дозвола српским друмским превозницима.

Министарски састанак у Москви отворио је Левитин прочитавши поздравни говор премијера Владимира Путина.

Левитин је истакао да се укупна вредност планираних и започетих инфраструктурних пројеката у свих 12 држава, чланица Организације црноморске економске сарадње, мери стотинама милијарди евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво