Читај ми!

Поскупљење огрева

Почетком сезонске набавке огрева, огрев скупљи од 5 до 10 одсто. За пет тона угља и три кубика дрвета потребно 50.000 динара. Огрев још скупљи од половине септембра.

На већини стоваришта огрев је скупљи од 5 до 10 одсто, што значи, најмање 500 динара више за тону угља и кубик дрва. Разлог поскупљења огрева, према речима снабдевача, јесу курсне разлике и скупљи транспорт.

Просечна плата није довољна да покрије куповину и најјефтинијег огрева, 5 тона угља колубара и три кубика дрва, једном домаћинству треба за грејање током зиме, а то кошта око 50 хиљада динара. За квалитетнији, а посебно увозни угаљ треба знатно више. 

Колубарски рудници најавили су поскупљење од 1. октобра, али су ретка стоваришта која ће садашњу цену држати до тада. Колубарски и још неки ће поскупети већ првог или најкасније до половине септембра, јер им се не исплати другачије.

Томислав Пауновић са стоваришта "Копаоник" каже да морају раније подићи цену зато што ове године плаћају руднику Колубара све авансно.

"За цео месец набавке, за октобар, морамо платити до краја септембра с обзиром на то да они подижу цену 10 одсто" каже Пауновић.

У односу на прошлу годину цене домаћег угља вишеструко су увећане. Јамски рудници подигли су цене у јуну 25 одсто, а Колубара укупно 30 одсто.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара