Читај ми!

Боље вести из “Првог маја”

За седам месеци ове године у "Првом мају" остварен извоз у вредности 2,7 милиона евра, док се до краја године, очекује извоз од пет милиона евра. У протеклих годину дана запослено 50 нових радника.

Пиротска Индустрија одеће "Први мај" за протеклих годину дана упослила је 50 нових радника, а тренутно у предузећу ради 1.500 запослених, изјавио је заступник државног капитала и в.д. директора те фирме Вељко Крстић.

Крстић је агенцији Бета рекао да је пре годину дана, у тренутку раскида уговора о приватизацији и почетка реструктурирања уз помоћ државе, у "Првом мају" било ангажовано само 400 радника.

"За седам месеци ове године у "Првом мају" остварен је извоз у вредности 2,7 милиона евра, једнак укупном извозу из 2010. године", рекао је Крстић и додао да до краја године очекују извоз од пет милиона евра, што ће бити повећање за 80 посто.

Према Крстићевим речима у протеклих 12 месеци плате запослених у "Првом мају" повећане су два пута, најпре у новембру за 20 одсто и у јулу за још осам одсто, а просечна зарада је 19.000 динара.

"Испуњавамо обавезе према добављачима и ниједног момента у ових 12 месеци нисмо били неликвидни", казао је Крстић и навео да су сви пословни партнери "Првог маја" у протеклих годину дана удвостручили наруџбине.

Пиротски "Први мај" послује са фирмом "Даглас Грахам" из Ирске, "Драјкон" из Немачке, "Лубијана" и "Фешн Инвестметн" из Италије, а у току су преговори и са компанијом "Бортекс" са Малте.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво